Bästa växter som kan användas för trädgårdshäckar

En trädgårdshäck är en unik typ av barriär byggd av levande växter. De flesta häckar planteras som en sekretessskärm eller en vindbrist, även om de också kan användas för att kontrollera erosion, lägga till struktur och stil i en formell trädgård eller för flera olika dekorativa och funktionella ändamål.  Ett brett utbud av häckväxter finns på marknaden som Häckväxter Heijnen , allt beror på ditt val, behov och budget. De flesta växter som används för häckar växer snabbt och skärs i specifika former, till exempel en låda eller jordklotform. De måste vara motståndskraftiga mot beskärning och fruktansvärt busiga.

Laurel hedging är en av de vanligaste växterna som används för trädgårdsskydd. De ses ofta så höga som 10 meter höga, vilket skapar en tjock och ogenomtränglig barriär runt en formell engelsk trädgård eller trädgård. Dessa växter är en av de största konventionella häckplantorna som finns och växer snabbt. Växterna har massor av glänsande gröna blad. Laurel-säkring är det bästa valet för säkerhets- och integritetssäkringar. Laurelväxter behöver massor av vanliga beskärningar, men kommer att ta ett sortiment av former mycket bra.

Det oerhört höga, snabbväxande leylandii-trädet är också välkänt för en mindre tät men härlig privat trädgårdshäck. Leylandii är mer normalt känd som Leyland Cypern. Det är ett mörkt vintergrönt träd och kan nå höjder på 60 fot och bredder på upp till 15 fot på så mycket som 20 år. Leylandii-växter kommer att tränas att växa tillsammans i en relativt tätt vävd häck, men lämnar mer avståndet mellan botten av häcken och marken än laurelhäckar gör. De kan också vara överväldigande för husägare som inte ofta kan beskära dem.

Yew är en annan vintergrön växt som är giftig för barn och husdjur men kommer att tränas att växa i häckar. Boxwood växter har små gröna blad som är vintergröna, men växer inte så snabbt som lagrar eller leylandii. Säkringsanläggningar bör vara redo att träna för att växa i former, eller åtminstone tillsammans i en allmän skärm, för att ge fördelarna med en häck.

Praktiskt taget alla tjocka växter eller träd kommer att användas för att skapa en dekorativ eller gränsande häck, men för en verklig integritet eller säkerhet säkring tjock lövverk och snabb tillväxt krävs. En vältrimmad häck ser mycket bättre ut än en enkel rad växter.

Lämna ett svar